Content strategie

Goede content maken én gebruiken kan alleen met een goede strategie. Je moet immers consistent zijn in wat je doet om te kunnen profiteren van online succes. Het team van Six Seasons staat voor je klaar.

Als full-service marketing bureau bieden wij de volgende diensten aan

Samenwerken met six seasons

Wat is een content strategie?

Een content strategie omvat onder ander het doel van de content die wordt gecreëerd. Bijvoorbeeld tekstuele of video content. Daarnaast wordt ook beschreven en bepaald welke content op welk moment, via welk platform of kanaal gepubliceerd wordt. LinkedIn vereist namelijke andere content dan Facebook. Dat heeft te maken met de soort doelgroep die je wilt aanspreken. Ook dat wordt vastgelegd in een content strategie.
Je zet content marketing in meer betrokkenheid met de doelgroep te creëren. Het lezen van een creatief of persoonlijk verhaal is namelijk veel aantrekkelijker dan het bekijken van een product pitch. De content moet natuurlijk wel creatief, makkelijk leesbaar en relevant zijn. Een strategie is daarbij van belang. Aan de hand van deze inhoudelijke planning, kun je consistent content blijven publiceren die alle boxen van de contentstrategie aanvinkt.
Betrokkenheid, klantenbinding, meer naamsbekendheid én een sterk bedrijfsimago creëer je door het plaatsen van blogs, nieuwsbrieven en whitepapers. Ook video content mag daarbij niet ontbreken. Deze vorm van tekstuele of visuele content stem je af op jouw unieke content strategie. Dat stelt je altijd in staat tot het verstrekken van inhoudelijke informatie die is afgestemd op de doelgroep.
Het creëren van een content strategie doe je niet zomaar. Daarvoor is onderzoek naar de doelgroep én hun behoefte nodig. Natuurlijk moet de content strategie ook worden afgestemd op jouw doelstellingen én die van het bedrijf. Het team van Six Seasons staat voor je klaar als je de content marketing voor jouw onderneming, product of dienstverlening wilt uitbesteden.